Obi van Kenobi - Paraineisis

Obi van Kenobi megmodnja a frankót. Jedilét, küzdelem, csajok, miazmás.

Friss topikok

  • gagaringyuri: Vagy télleg vízilabdázó? (2011.09.05. 16:17) 27

Linkblog

10

2011.10.17. 23:02 gagaringyuri

Ha egy jedi szétszed egy kardozást, mindenkit végighallgat, miből lett a hirig. Igen, a hülyéket is. Sajnos az, hogy hülyék, nem jelenti automatikusan, hogy nem lehet igazuk.

Ott van az a balfék Tripió. Vagy Jar-jar. Na de legalább jóindulatú idióták.

Valóság meg az ő nézőpontjai! Szép egy vircsaft, mondhatom!

No, ha már a nézőpontoknál vagyunk. A jedik, hála az Erőnek, a legtöbbször külső szemlélőként állhatnak a megoldandó problémákhoz. Így nyugodtan végig lehet hallgatni mindenkit – már az esetek nagy többségében. Mégsem kezdhet el az ember csak úgy rögvest verekedni! Kis hülyeség kis pofon, nagy hülyeség lekardozás.

Mondjuk, ez a pofon dolog… Van egy-két faj, akit nem szívesen pofoz föl az ember. A megátalkodottabbja azt az evolúciós védekezési formát választotta, hogy aranyos lett. Már úgy értem, vannak fajok, akik a gyerekeikre ismernek bennük mindenféle külső jegyek alapján. Azután meg reflexből óvnák őket. Az emberfélék nagy többsége például úgy gondolja, hogy az ewokok aranyosak.

Hát nem. Ritka piszok kis dögök tudnak lenni.

Én például… Üxi, Püxi, Kaxi, Maxi, Tüxi, Nyüxi, Szaxi, Baxi, Baszki, kilenc ewok sötét jedit ismertem. A legaljasabbak, esküszöm. Egy csigát megkínoznának, ha lenne értelme.

A csigának nincs értelme.

Mit is mondhatna, a szegény kis csiga.

Bár lehet, hogy Baszki még őt is szóra bírná. A leggazemberebb, avagy leggazewokabb mind közül. Még jó, hogy Patiszon kettévágta, mint a répát. Zöldségek egymás közt – ahogy később elhíresült a párbajuk jedi-körökben.

Cukorfalat ewok?

Na az egy vandenincs.

A vandenincs a világegyetem egyik legjobb vicce. Olyan dolog, hogy ha innen nézem létezik, ha amonnan, akkor nem. Vannak persze fajok, akik semmi vicceset nem találnak benne, de jelen esetben ez ne zavarjon bennünket. Megvan szegényeknek a maguk baja.

Van egy pézséd? Van, de nem adok. Keress nekem egy nyolcas kulcsot! Bedöglött a kulcskuffer mágneszárja. Na?

Mondom máshogy: van ugyan sörnyitód, de a Bespinen más a szabvány és azt a sörösüveget azzal a sörnyitóval te nem bontod fel. Hibátlan vandenincs. (Patiszon ugyan minden sörösüveget ki tudott nyitni bármivel, de ez nem tartozik szorosan a tárgyhoz.)

Ennek ellentéte a nincsdevan, ami egy olyan dolog, ami létezőnek tűnik, ám logikus magyarázata látszólag mégsincs. Ilyen az uruguayi szecesszió vagy a norvég férfi strandröplabdaválogatott.

A bejegyzés trackback címe:

https://obivan.blog.hu/api/trackback/id/tr772924964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása