Obi van Kenobi - Paraineisis

Obi van Kenobi megmodnja a frankót. Jedilét, küzdelem, csajok, miazmás.

Friss topikok

  • gagaringyuri: Vagy télleg vízilabdázó? (2011.09.05. 16:17) 27

Linkblog

3

2011.10.24. 22:12 gagaringyuri

Itt vannak rögtön a kutyák.

Azt hiszem ezekről így konkrétan nem volt szó.

Persze tudom, hogy ez így nem elég, mert kismillió ilyen vakarcs mászkál messze-messze a távoli Galaxisokban no és közel-közel, de hát azért csak tudjuk miről van szó: az ember legjobb barátja és az egyik fele harap.

Padavan koromban sokat tűnődtem rajta, mire is gondolhatnak, már ha gondolnak bármire is egyáltalán. Érted. Konkrétan benne lenni a kutyában, mint kutya. A bőr jogos tulajdonosa. Farkcsóva, piti, ésatöbbi. Érzelmek és kémiai anyagok meg ösztönök. Csak.

Egy idő után meg kellett kérdeznem magam, honnan veszem a bátorságot, hogy megpróbáljam kideríteni mire gondolnak?

Vagy egyáltalán csak beleélni magam az érzelmeibe?

Igaz, hogy láttam őket jónehányszor acsarogni, játszani, iszkolni vagy talpat nyalni, és a viselkedésükből éppen megtippelhettem a következő lépésüket, de ez egyrészt édeskevés, másrészt – és talán ez a legfontosabb –, mégiscsak az én saját elvárásaim vagy elképzeléseim arról, hogy szerintem miként illenék viselkedniük vagy éppen mire gondolnak.

És akkor az emberekről és egyéb ál-intelligens fajokról még szó sem volt. Könnyen elképzelhető milyen hibás (és értelmetlen) okoskodásokra vezethet az efféle mutatvány.

Egy idő után fölöslegesnek is ítéltem az ilyen próbálkozásokat. A legutolsó ehhez hasonló történet még boldogult padavan koromban esett meg velem, és az a nő közel állt utána ahhoz, hogy felpofozzon. De hát az Erő velem volt.

- Kisasszony, maga nem engem akar arculütni…

Ám a kutyák (és persze a hasonló népségek szerte a Galaxisban) mindettől eltekintve mégiscsak lenyűgöző teremtmények. Oly módon van birtokukban (vagy egyszerűbben bennük) az Erő, ami egyfajta tisztánlátást tesz számukra lehetővé. Egy jó érzésű kutya alighanem megmorogja annakidején Palpatine-t, affelől ne legyenek kétségeid.

Kevesen lennének erre képesek a magukat gondolkodónak nevező fajzatok közül.

Mint a példa is mutatja.

(Juteszem, a Császárról is feltétlenül írnom kell majd, remélem nem hullik ki a fejemből.)

Na de a kutyákhoz visszatérve, nem javaslom, hogy mások gondolatainak kitalálásával pazarold az idődet. Általában éppen elég a saját fejed.

A kutyákról így hirtelen momentán a macskák jutnak eszembe (vagy quessiák vagy esstelingurok, stb. bánom én, ahogy akarod). A kutyákkal szemben ők a nők legjobb barátai és mind a két végük karmol.

Viszont tudnak dorombolni, amit a kutyák egyáltalán nem mondhatnak el magukról. A macskák nem tudnak nagyon szomorú szemekkel várni egy megcsócsált pörcre, viszont kikövetelik maguknak a jussukat. Addig nem nyugszanak.

Fontos még róluk tudni, hogy az ember legjobb barátjával ellentétben a nők legjobb barátai nem hierarchiában élnek, viszont kényelmesek és nem tartanak ki hülyemód jóban-rosszban a gazdi mellett. Csak, ha úgy biztonságosabb, mint az egyéb megoldások. Lásd még: kóbormacskák.

A bejegyzés trackback címe:

https://obivan.blog.hu/api/trackback/id/tr382863124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása