Obi van Kenobi - Paraineisis

Obi van Kenobi megmodnja a frankót. Jedilét, küzdelem, csajok, miazmás.

Friss topikok

  • gagaringyuri: Vagy télleg vízilabdázó? (2011.09.05. 16:17) 27

Linkblog

15

2011.10.12. 23:44 gagaringyuri

A témáról jut eszembe! Nem ma volt ugyan, de egyszer bátortalanul a szerelemről próbáltál kérdezni. Akkor úgy ítéltem meg, hogy inkább a dolog gyakorlati része érdekelne, mert akkortájt somfordáltál ott a kis pénztároslány környékén, úgyhogy csak néhány pozitúrára terjedtek ki a meglátásaim. De most már tán benőtt a fejed lágya annyira, hogy másként is szóba kerülhessen az ügy.

Szóval szerelem. Hát mondanom sem kell, hogy megoszlanak a dologban a vélemények, de mivel minden általam ismert csillagközi népességnél akad valami, amit hasonlóképpen értelmeznek, ezen nincs is sok csodálkoznivaló. A szélsőségesek persze simán képesek lennének munkatáborokba zárni a többieket, ha tehetnék, de mivel esetükben jobbára ártalmatlan, magukat bölcsnek nevező figurákról van szó, ez a veszély reálisan talán nem fenyeget. Már úgy értem jediügyileg.

Érzelmileg túlfűtöttebb vidékeken azt állítják, a szerelem nem más, mint az Erő maga, de nekik azt üzenem, hogy az Erő ennél azért sokkal több. Punkt.

A magukat racionálisabb elmének hivők között elterjedt nézet, hogy a szerelem lényegében csak egyfajta tüzelési időszak, és mi kerítettünk neki a kultúránkkal illemet és kellemet, hogy ne ugorjunk át a salátástálon a diszkrét vacsora epizódnál.

Ugyanakkor talán sértő az egészet a biokémiára fogni. Méltatlan, bár kétség kívül egyszerűbb így kezelni, ha azzal kérkedsz, hogy józan és megfontolt vagy.

S hogy kinek lenne igaza? A válasz: az Erőnek kérném tisztelettel. Eddig nagyjából azt tapasztaltam, hogy mindig valahol középen kell turkálni, ha az ember használhatót akar fogni, s nem csupán nekivadult fantazmagóriákat. Itt vagy te is példul.

Egyébként érdekes egy dolog ez a szerelem. Mindazonáltal, ha elkap, akkor inkább próbáld meg élvezni, amíg nem fáj, mert az Erő egyik legjobban sikerült alkotása. Ne maradj kívül rajta, mert van lendülete. Boldogult padavan-koromban még volt hozzá szerencsém, de hát gondolhatod, hogy egy jedinek az ilyesmi, hogy úgy mondjam, a fölösleges baj kategóriába tartozik. Két csillag, piros felkiáltójel.

Szerelmes jedi… jól néznénk ki. Ugye örökké szeretni fogsz?

A Békét meg ki védi?

A bejegyzés trackback címe:

https://obivan.blog.hu/api/trackback/id/tr1002981996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása