Obi van Kenobi - Paraineisis

Obi van Kenobi megmodnja a frankót. Jedilét, küzdelem, csajok, miazmás.

Friss topikok

  • gagaringyuri: Vagy télleg vízilabdázó? (2011.09.05. 16:17) 27

Linkblog

16

2011.10.11. 02:57 gagaringyuri

Továbbmegyek: bármit ki véd meg? Nos, természetesen a jedik. Mindenféle ügyekben kellett annakidején serénykedni, ugráltunk is, mint féllábú a seggberúgó-versenyen. Hogy ne akarják a népeket más népek megtanítani máshogy gondolkodni, mert azok szerintük hülyék. Ilyesmikre kell nagyáltalában odafigyelnie egy jedinek. Mi meg figyeltünk rendesen. Szó ne érje a Ház elejét.

Sajnos az a gond, hogy az individualistább népeknek szilárd elképzeléseik vannak a dolgok folyásáról, és szerintük mindig ők állnak az egész közepén. Ezeknek a magyarázatoknak pediglen sokkal régebbi gyökerei vannak, mint abba a nagy többség belegondolna.

A környező kultúrák java része évmilliókat töltött valami kényelmetlen helyen, s viszonylag elhanyagolható ideje eszik késsel-villával, már ha egyáltalán. Ennekokán semmi csodálkoznivaló nincs azon, ha néhanap előtör az evőeszközök előtti kor kulturálatlansága.

Ez olyankor kínos, ha például észreveszed, hogy a tárgyalóasztal túlfelén ülő úriemberek, hirtelen magamutogató, agresszív hímekké változtak. És próbálnak hímként is viselkedni. Mit nekem párezeréves kultúrám! Nyúljunk vissza a jól bevált alapokhoz! Asszonyt megvédeni, kaját megenni, telekszomszéd fejét betörni. Mitakaraz énnálam?

Persze ahány ház, annyi szokás, de mindegyik magát értelmesnek tartó lény múltjában ott vannak ezek a sokáig tartó életbenmaradási formagyakorlatok. Rányomják a bélyegüket, ahogy az okosok és az okoskodók mondják. Az emberféléknél példámnak okáért a nőstények a mai napig gyűjtögetnek, míg a hímek vadászgatnak. Az ilyen alapokat nehéz kiverni a fejekből, és nincs is sok értelme.

Azt mondaná erre az egyik tanárom, hogy nem szabad ennyire leegyszerűsíteni a dolgokat, de de.

A shkagarkullok például az Erő által nekik juttatott út során bizonyosan sok időt töltöttek egy büdös mocsárban. Úgy is néznek ki. Vagy itt vannak azok a másik halfejű népek, na azok is megvesznek egy pohár vízért. Meg azt állítják, hogy egészen hercig pozíciókban lehet szeretkezni a víz alatt. Vagy medencében, vagy egyéb ilyen kis lukakban, ahol ezeknek a hal-fajoknak hosszú időt kell eltölteni egy intergalaktikus alvóbuszban valahol a Bétel és a Krokus-csoport között.

Na gondolom.

Még padavan korunkban egy párszor szexelgettünk súlytalanságban és mindenkinek ajánlom. De az ember sokszor beverte a fejét mindenféle kilógó műszerekbe, úgyhogy a végén jobb szerettem megint ágyban. Ahogy meg benőtt a jedi-fejem lágya, már úgy se annyira. Látod, így múlik el a mundér becsülete.

A bejegyzés trackback címe:

https://obivan.blog.hu/api/trackback/id/tr32994159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása