Obi van Kenobi - Paraineisis

Obi van Kenobi megmodnja a frankót. Jedilét, küzdelem, csajok, miazmás.

Friss topikok

  • gagaringyuri: Vagy télleg vízilabdázó? (2011.09.05. 16:17) 27

Linkblog

12

2011.10.15. 13:14 gagaringyuri

Itten fentebb írom, hogy az Élet alapvetően Szép. Nos, szerintem ahonnan te momentán figyeled, bőséggel akadhatnak olyan dolgok, amik ennek ellentmondani látszanak. Úgyhogy térjünk ki erre kicsit részletesebben! (Szinte látom magam előtt az arcod, amint megkönnyebbülten helyeselsz.)

Valamelyik bolygón hallottam egy mondást, amit aztán gyakorta voltam kénytelen eszembe idézni, ha nagyon elkámpicsorodtam:

„Sokáig irigyeltem azokat, akiknek volt cipőjük. Azután láttam valakit, akinek nem volt lába.”

Azt, hogy az Élet alapvetően Szép, azt először Wyxxqwerty mondta nekem őszintén, és meg kell mondjam hinnem kellett neki. Akkor már öt órája nem kellett azzal foglalkoznia, hogy darabokra szakad azzal az átkozott szemét-feldolgozóval.

Emlékszem milyen sokáig nézte azokat a harmincnyolc-ujjú kezeit. Azután a köré csavart takaró kacskaringó mintáit. Egyiket a másik után, mintha eddig valamit elmulasztott volna. És két óráig itta azt a borzasztó kakaót, amit ezeken a járőrhajókon passzolnak el a Galaxis legelvetemültebb, lelketlen kereskedői.

Akkor mondta, hogy az élet szép. A teljesség kedvéért később hozzátette, hogy inkább csodálnivaló.

Mondhatta volna azt is, hogy pocsék és szemét, végülis az egyik legjobb barátja maradt azon a feldolgozón, de tudta ő is: Artas sokat kockáztatott. És sokat vesztett.

Ha úgy tetszik, ő volt a hibás.

Végülis Patiszon az egyik legjobb jedi lett, akivel életemben találkoztam, Qui Gont is ideértve.

Apropó, Qui Gon! Kétség kívül az is szép az életben, hogy a mesterem nem zavart el maga mellől elsőre, amikor kiderült a szemét-feldolgozós ügyünk. Bízott benne, hogy még benő a fejem lágya. Bízott bennem.

Asszem ez a dolgok rendje. Megkeményedsz, mint a fakéreg és felnősz. Megváltozik a világ, és vele változol te is. Ha koncentrálsz, akkor talán jó felé.

Mert az Erő mindent átgyúr és átformál folyamatosan. Ahogy Artas mondta volt egykoron: szöggé, szarrá, jedi lovaggá, teljesen mindegy. Bocsánat a durvább kifejezésért, de azt hiszem lényegileg elég jól fedi a dolgokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://obivan.blog.hu/api/trackback/id/tr72948487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása